Tagtik

Moord op truckchauffeur met gegooid riooldeksel: nieuwe verdachten aangehouden

Midden mei kwam 's nachts een Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven op de E42 in Wallonië: een riooldeksel werd via een touw naar zijn truck gegooid vanaf een brug.

Op slag dood, vrouw voorkomt nog meer slachtoffers
Het incident deed zich omstreeks 1.30 uur voor in de buurt van Héron, op de E42, in de richting van Namen. Een groep jongeren gooide toen een riooldeksel naar beneden vanaf een brug. Het riooldeksel ging door de voorruit en doodde de vrachtwagenchauffeur onmiddellijk. Zijn vrouw die naast hem zat, kon het stuur overnemen en de truck tot stilstand brengen.

Riooldeksels gooien: hobby van groep lokale jongeren
Vorige week werden drie meerderjarigen en twee minderjarigen opgepakt voor hun betrokkenheid bij het incident. De drie meerderjarigen werden na verhoor aangehouden voor kwaadwillige belemmering van het verkeer met de dood tot gevolg, twee minderjarigen werden overgedragen aan de jeugdrechter.

Twee nieuwe verdachten
Nu raakt bekend dat er eveneens twee nieuwe verdachten werden aangehouden. Zij zouden niet betrokken zijn geweest bij het dodelijke incident zelf, maar wel bij een soortgelijk incident enkele dagen eerder. Eveneens een Roemeense vrachtwagenchauffeur werd toen aangevallen met een riooldeksel vanop de brug. Zijn truck raakte beschadigd en de vrachtwagenbestuurder bracht toen al de politie op de hoogte, die een onderzoek opende. Volgens L’Avenir maken beide incidenten deel uit van een ‘spelletje’ dat de lokale jongeren speelden, waarbij het de bedoeling was om met het riooldeksel schade te veroorzaken aan voorbijrijdende vrachtwagens.

(SR for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren