Tagtik

5 redenen waarom Ljubljana uw volgende citytrip wordt

Wanneer u beslist om de typische Europese stedentrips zoals Rome, Parijs of Amsterdam links te laten liggen, geeft u de Sloveense hoofdstad dan maar eens een kans. Ljubljana is immers zeker een bezoekje waard en we vertellen u meteen waarom.

1. Vlotte bereikbaarheid
Heel wat luchtvaartmaatschappijen vliegen vanop de Belgische luchthavens op Ljubljana. Indien u bereid bent om niet in het weekend te vertrekken, kan u zelf serieuze koopjes doen als u uw vliegtuigtickets enkele maanden op voorhand bestelt. Ticketprijzen van 9.99 euro zijn dan geen uitzondering.

2. Beloopbaar stadscentrum
Het historische centrum van Ljubljana is gemakkelijk bereikbaar vanaan het treinstation. Het historische centrum is helemaal niet zo groot waardoor u er zeker geen auto, bus, taxi of über voor nodig hebt. U stapt immers moeiteloos van de ene kant van het centrum naar de andere.

 

#trip#ljubljana#sistergoals#icecream

Een bericht gedeeld door Báthy Anna (@bathyanna) op 31 Aug 2018 om 3:05 (PDT)

3. Herbronnen aan het water in de vele gezellige bars
Het gebied rond de rivier Ljubljanica verandert 's avonds in een bruisend geheel van gezellige bars, pittoreske restaurantjes, allen sfeervol verlicht. Overdag kan je er heerlijk uitpuffen op één van de vele terrassen aan het water.

4. Magistraal uitzich vanop het kasteel
Wie het Ljubljana Grad te voet, met de wagen of met de lift bestijgt, wordt meteen beloond met een schitterend uitzicht over Ljubljana.

Ook dit kan u interesseren