Tagtik

Sainz wint, Verstappen levert 10 punten in op Norris

Na de overwinning van Charles Leclerc in Austin voor Carlos Sainz, was het dit keer de Spanjaard die als eerste over de streep kwam. Lando Norris ontnam Ferrari een een-tweetje door Charles Leclerc aan het einde van de race in te halen. Het was een goede zet van de McLaren-coureur, ook al profiteerde hij slechts gedeeltelijk van de straf van 20 seconden voor Max Verstappen, die als zesde eindigde achter de twee Mercedessen.

Ieder voor zich. Na de overwinning van Charles Leclerc op Carlos Sainz afgelopen weekend in Austin, was het de Spanjaard die won in Mexico. De derde plaats van Leclerc betekent dat Ferrari nu Red Bull heeft ingehaald in de constructeursstand.

Meteen bij de start (die Esteban Ocon vanuit de pits nam) moesten Yuki Tsunoda en Alexander Albon opgeven, nadat de Thai tussen Pierre Gasly en de Japanse coureur in botste met de laatste. Sergio Perez kreeg 5 seconden straf omdat hij op de verkeerde plaats op de lijn stond. Dat was niets vergeleken met de 20 seconden (10 en dan nog eens 10) die Verstappen kreeg omdat hij Norris twee keer kort na elkaar duwde in bocht 4 en 8.

De Nederlander kwam niet verder dan de 6e plaats, waardoor hij in de titelrace 10 punten inleverde op Lando Norris. De McLaren-coureur heeft nu 47 punten achterstand op de leider met nog vier Grands Prix te gaan.

(Damien Dellerba/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren