Tagtik

Vier bergbeklimmers dood aangetroffen op Mont Blanc

De prefectuur van de Haute-Savoie heeft het persbureau AFP dinsdag geïnformeerd over de dood van vier Koreaanse en Italiaanse klimmers op de Mont Blanc. Ze zaten al drie dagen vast door slechte weersomstandigheden.

De lichamen van vier Koreaanse en Italiaanse klimmers werden maandagmiddag dood aangetroffen op de Mont Blanc. De prefectuur van de Haute-Savoie, die AFP op de hoogte bracht, zei dat ze waren gestorven aan “uitputting” nadat ze drie dagen hadden vastgezeten door slechte weersomstandigheden.

De vier klimmers, die zonder gids op avontuur waren gegaan, waren moeilijk te vinden door reddingswerkers. De groep van twee Koreanen in een touw werd als eerste ontdekt, “in de onmiddellijke nabijheid van de Italianen”, zoals aangekondigd door de prefectuur. Het Peloton de gendarmerie de haute montagne (PGHM) in Chamonix zei dat er ’s ochtends een overvlucht was georganiseerd, maar dat deze geen succes had gehad vanwege de wolken, en dat andere Italiaanse reddingswerkers “niets hadden gezien.

“Het was de PGHM-helikopter uit Annecy die rond 13.30 uur kon landen en hen vond, op 100-200 meter van de top. De lichamen werden naar beneden gebracht." Op zondagochtend werd een ander team van twee Koreanen gered op een hoogte van 4.100 m, in de buurt van de Col de la Brenva. Volgens de prefectuur is het parket van Bonneville belast met het onderzoek.

(Tom Lacaille/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren