Tagtik

"Alleen een gek als Poetin is in staat tot zulke gruwelijke moord en terreur"

Volodimir Zelenski zei dat Oekraïne adequate luchtverdediging nodig heeft en dat echte daadkracht nodig is om de levens van zijn bevolking effectief te beschermen.

"Russische terroristen kunnen niet in de buurt van onze grenzen komen. We moeten terroristische aanslagen zoals die dit weekend in een hypermarkt voorkomen".

De Oekraïense president wilde zijn dankbaarheid tonen:
"Ik dank alle leiders die echt naar ons luisteren en die begrijpen dat elke beslissing ten gunste van Oekraïne gericht is op het beschermen en redden van levens. Natuurlijk, als we adequatere en modernere luchtverdedigings- en luchtvaartsystemen hadden, zou de Russische luchtvloot op dezelfde manier verslagen worden als de Zwarte Zeevloot. En Russisch terrorisme zou simpelweg onmogelijk zijn, het neerschieten van Russische gevechtsvliegtuigen, raketten en drones is echte vredeshandhaving".  

En hij besluit: "De Russische aanvallen op Kharkiv zijn een nieuw voorbeeld van Russische waanzin, er is geen andere manier om het te beschrijven, alleen gekken zoals Poetin zijn in staat om mensen op zo'n gruwelijke manier te doden en terroriseren".

(SR and FM for Tagtik/Photo: Nguyen Dung via Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren