Tagtik

Belg wordt verdacht van zuuraanval in Duitsland, maar ontkent: "Ze hebben mijn DNA misbruikt"

Heeft een man van 42 afkomstig uit België zijn financieel manager met zuur aangevallen in Duitsland? Een rechtzaak moet dat uitmaken. De hoofdverdachte is een 42-jarige Belg. Er zouden harde bewijzen zijn, maar de Belg blijft in alle toonaarden ontkennen.

Wat is er gebeurd?
Financieel manager Bernhard Günther, toen CFO van de RWE-dochter Innogy, werd op 4 maart 2018 op ongeveer 200 meter van zijn voordeur in een park aangevallen door twee gemaskerde figuren en overgoten met hooggeconcentreerd zwavelzuur. Hij raakte daarbij zwaar verbrand en moest lang voor zijn leven vechten in het ziekenhuis. Hij draagt voor de rest van zijn leven de sporen van die aanval.

DNA van Belg gevonden op plaats delict
Op de plaats van de feiten vonden speurders een handschoen met daarop het DNA van de Belg. In december 2021 werd hij in Limburg opgepakt en uitgeleverd aan Duitsland. De Belg blijft zijn onschuld echter ook in de rechtbank staande houden. Hij beweert dat zijn DNA werd gestolen en misbruikt door de echte dader of daders. “Ik ben een heel sociaal persoon die niemand pijn doet”, zei de verdachte. “Ik kan niemand kwaad doen, zelfs geen dieren.” Drie dagen na de feiten trok de Belg echter met een brandwonde op zijn voet naar de dokter, benadrukt de onderzoeksrechter. De Belg riskeert drie tot vijftien jaar cel.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bild - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren