Tagtik

Bloedbad aan Russische zijde: “88 soldaten in één nacht afgeslacht”

De Russische soldaat Anton Andreyev heeft een schrijnend verslag gegeven aan de onafhankelijke media Astra. Volgens hem ging bijna zijn hele compagnie verloren tijdens een operatie onder leiding van Moskou. 

Het was een mislukte operatie, want volgens Anton Andreyev verloren 88 van de 100 Russische soldaten die waren gestuurd om Voltchansk, een stad in het oosten van Oekraïne, aan te vallen, het leven. Met zijn verslag wil de soldaat hulde brengen aan zijn wapenbroeders, die werden afgeslacht en “gedood als stukken vlees”. Hij grijpt deze gelegenheid aan om de verantwoordelijkheid van de commandanten in Moskou aan de kaak te stellen, die de opdracht gaven voor de aanval op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. "Aanvankelijk had de legerleiding aangegeven dat haar compagnie naar de grens tussen Rusland en Oekraïne zou worden gestuurd. De operatie vond uiteindelijk plaats in de Oekraïense stad Voltchansk, niet ver van Kharkiv", meldt het Belgische mediakanaal 7sur7. Veel soldaten van zijn compagnie kwamen onder artillerievuur te liggen nog voor ze het gebied hadden bereikt.  

Slechte timing
Anton Andreyev vervolgt: "We werden steeds verder weg gestuurd, terwijl mortieren om onze oren floten. In de eerste nacht stierf meteen de helft van onze compagnie. Hij benadrukt ook het gebrek aan middelen van de soldaten, want ze waren niet voldoende uitgerust om een aanval van deze omvang te organiseren en aan te pakken. "Alles wat we hadden was kogelvrije kleding en machinegeweren. De Russische soldaat spreekt van een waar bloedbad."Het enige wat onze commandanten over de radio riepen was: 'Voorwaarts! Voorwaarts! En we werden allemaal afgeslacht”, vertrouwt hij de pers toe.

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: 7sur7/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren