Tagtik

"Burgers verbranden is wat de Russen doen"

De Oekraïense president Volodimir Zelinski stuurde een plechtige videoboodschap de wereld in na de slachtingen op zijn burgers afgelopen weekend.

"Burgers verbranden, dat is wat ze doen, we weten allemaal met wie we te maken hebben. Rusland wordt geleid door mannen die er de norm van willen maken, levens verbranden, steden en dorpen vernietigen, volkeren verdelen en nationale grenzen uitwissen door middel van oorlog. Geen enkele natie kan zo'n oorlog in zijn eentje stoppen. De inzet van wereldleiders is nodig."

De Oekraïense president Volodymir Zelenski waarschuwde de Europese leiders ook dat Rusland een nieuwe groep troepen aan het opbouwen is in de buurt van de Oekraïense grens, op 90 kilometer van de stad Kharkiv in het noordoosten van het land.

"Een andere groep troepen verzamelt zich bij onze grens. Degenen die dit doen willen geen vrede". Hij voegde eraan toe: "Wil Rusland een dialoog? Oekraïne heeft de langste ervaring ter wereld met het bedrog van Rusland in onderhandelingen. Een misleiding die met name diende als dekmantel voor Rusland om deze oorlog voor te bereiden".

(FVDV and FM for Tagtik/Photo: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren