Tagtik

Dit zijn Poetins eerste doelwitten in geval van een wereldoorlog

Een Derde Wereldoorlog is een doemscenario waarover meer dan een politieke leider zich het hoofd breekt. Als het Westen betrokken zou raken bij het conflict tussen Rusland en Oekraïne, kan niemand voorspellen wat er zal gebeuren met de wereld zoals we die kennen. Sommigen speculeren echter al over de prioriteiten die Poetin zou stellen mocht het conflict zich uitbreiden. 

Andrey Gurulyov, een Russisch parlementslid en voormalig luitenant-generaal, beweert dat Rusland zich "bewapent voor een kolossale oorlog". Volgens hem zou Londen de eerste klap krijgen in het geval van een wereldwijd conflict. "Het is duidelijk dat de Angelsaksen de wereld bedreigen," zei hij. "Als onderdeel van de operatie om kritieke locaties te vernietigen, zal de elektriciteit worden afgesloten in West-Europa dat volledig tot stilstand komt." 

Daarna zou Poetin Slowakije, Hongarije, Polen en Roemenië in het vizier nemen. Gurulyov zei begin van dit jaar ook dat Frankrijk in dat rijtje thuishoort: "We zouden een preventieve oorlog moeten voeren. Macron levert tanks, ik zou preventieve aanvallen uitvoeren op Frankrijk als oorlogvoerende partij". 

(Fausto with AsD/Source: The Daily Digest/Illustration picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren