Tagtik

Dreigt Poetin nu echt met een kernoorlog?

In een interview met de door de staat gecontroleerde zender Rossia 1 heeft de Russische president Vladimir Poetin verklaard dat Rusland klaar is voor een "nucleaire confrontatie".

Poetin komt meteen ook met een waarschuwing voor de Verenigde Staten. Hij vermoedt dat de VS nieuwe kernwapentests wil uitvoeren om de nucleaire strijdmacht te vernieuwen en als dat gebeurt, zal Rusland reageren. Rusland zal wel alleen maar massavernietigingswapens inzetten "als het om het voortbestaan van de Russische staat gaat en onze soevereiniteit en onafhankelijkheid schade toegebracht wordt".

De Russische president denkt ook dat de VS slim genoeg zal zijn om terughoudend te zijn en geen manschappen naar Oekraïne te sturen. "Daarom denk ik niet dat we richting een nucleaire confrontatie gaan. Maar vanuit militair-technisch oogpunt zijn we er wel klaar voor."

Waarnemers zien de laatste tijd steeds dreigendere taal van Poetin en dat heeft meer dan waarschijnlijk te maken met de verkiezingen in Rusland van 15 tot 17 maart.

(Fausto by Tagtik/Source: CNN, De Standaard, HLN/Illustration picture: Pixabay) 

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren