Tagtik

Het risico is reëel: Oekraïne kan volledig verdwijnen!

De Belgische premier Alexander De Croo heeft verklaard dat België en de Verenigde Staten zullen samenwerken om Oekraïne te helpen "zegevieren", omdat het een kwestie van overleven is.

Na zijn ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden op vrijdag, verzekerde de Belgische premier Alexander De Croo dat de twee landen zullen samenwerken om een einde te maken aan het conflict in het Midden-Oosten en Oekraïne te helpen in de confrontatie die sinds 24 februari 2022 met Rusland aan de gang is.

"We hebben met de president van de Verenigde Staten besproken hoe we dringende wereldwijde uitdagingen kunnen aanpakken om onze burgers te beschermen", zei de heer De Croo in een bericht dat op X werd gepubliceerd, waarbij hij opmerkte dat "we in de wereld van vandaag sterke bondgenoten nodig hebben".

"Samen met de Verenigde Staten zullen we ervoor zorgen dat Oekraïne zegeviert", zei de Belgische leider, die ook verklaarde dat het "onze plicht is om een einde te maken aan de geweldsspiraal in het Midden-Oosten".

Joe Biden van zijn kant erkende "de bijdragen van België aan de trans-Atlantische veiligheid" en sprak zijn wens uit voor een "toekomst van nauwere samenwerking" tussen België en de Verenigde Staten.

(SR and FM for Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren