Tagtik

"Hysterie in het Kremlin over de vredestop"

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitry Kuleba heeft een interview gegeven dat door Ukrinform is gepubliceerd in de aanloop naar de vredestop in Zwitserland. Voor Kuleba moet Moskou begrijpen dat de Russische mythe van een verdeelde wereld op het spel staat.



"We zijn blij met de sfeer van hysterie die in het Kremlin heerst over de vredestop. We zien het aan hun acties en hun pogingen om de top te verhinderen. Ze begrijpen wat er op het spel staat: de Russische mythe over de verdeling van de wereld tussen Europa en Amerika, die Oekraïne steunen, en de rest van de wereld, die Rusland steunt", aldus de Oekraïense minister.



Hij is ervan overtuigd dat Oekraïne, met zijn bondgenoten, Rusland zal verslaan en dat de meerderheid van de wereld het VN-Handvest en het internationaal recht steunt. "Niemand wil immers leven in een wereld waar agressors hun buren mogen aanvallen, wreedheden mogen begaan en delen van andermans grondgebied in beslag mogen nemen." 



"De vredestop zal dit erkennen, de positie van Oekraïne versterken en een belangrijke stap zetten naar het herstel van een rechtvaardige vrede voor ons land", benadrukte hij.

(Fausto with FM/Source: Ukrinform/Illustration picture: Nikita Karimov on Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren