Tagtik

Kim Jong-un in alle staten: de VS hebben een grens overschreden

De Verenigde Staten hebben een snelle nucleaire onderzeeër naar de haven van Busan in Zuid-Korea gestuurd. Noord-Korea reageert.

De onderzeeër van de Amerikaanse marine weegt 7.800 ton en dit is de eerste keer sinds hij 4 jaar geleden in dienst werd genomen dat de VS de USS Vermont naar Zuid-Korea stuurt om bij te tanken. 

Nadat de nucleaire onderzeeër op 23 september in vijandelijk gebied was gestopt, overlaadde de zus van Kim Jong-un de Amerikanen met kritiek. "De Verenigde Staten kunnen hun 'overweldigende capaciteit' demonstreren door naar de oppervlakte te komen, maar zelfs met een onderzeeër wiens missie het is om een definitieve nucleaire aanval onder zee uit te voeren, zal er niets gebeuren", schold Kim Yo Jong in een recente verklaring, waarover Newsweek berichtte. Ze zei verder dat Pyongyang zou reageren op deze grote provocatie. 

Geen verzoening dus. Volgens Kim Yo Jong, adjunct-directeur van het departement van het Centraal Comité van de Arbeiderspartij van Korea, "onthult de komst van de Amerikaanse onderzeeër duidelijk de ongebreidelde militaire en strategische poging van de Verenigde Staten". Ze voegde eraan toe: "Washington bevindt zich in een situatie van ongekende strategische inferioriteit op het Koreaanse schiereiland en in de regio Azië-Stille Oceaan", en is doodsbang voor de "sterke onafhankelijke kracht van Noord-Korea tegenover de Verenigde Staten". 

De zus van de Noord-Koreaanse leider besloot met de belofte dat de nucleaire afschrikking van haar land "voortdurend en onbeperkt zou worden versterkt in kwaliteit en kwantiteit, omdat de veiligheid van de staat voortdurend blootstaat aan de nucleaire dreiging en chantage van de Verenigde Staten".

(PP with Manon Pierre - Source : The Daily Digest - Illustration : Pixabay)

 

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren