Tagtik

Komt veiligheid Poetin in gevaar?

ATESH, de Oekraïense verzetsbeweging, heeft zojuist een belangrijke ontdekking gedaan. Die ontdekking zou het vertrouwen van de troepen van Zelensky een boost kunnen geven en zelfs kunnen leiden tot een symbolische overwinning.

Donderdag berichtten Oekraïense verzetsstrijders op hun Telegram-account dat ze het luchtafweersysteem hadden ontdekt dat het tweede huis van de Russische president beschermt. Het huis (een van de vele die Poetin in Rusland bezit) staat in Sotsji, de badplaats aan de Zwarte Zee. 

De ATESH-groep heeft de locatie van een Pantsir-S1 luchtafweersysteem geïdentificeerd, op 15 kilometer van de luxueuze residentie van Poetin. Op Telegram staat dat dit systeem "ontworpen is om bescherming te bieden tegen luchtbedreigingen en raketten, luchtafweergeschut en een radar omvat om luchtdoelen te detecteren en te volgen", zo staat te lezen bij L'Indépendant.

Een ontdekking die Oekraïne als trofee opvoert, een teken van een nieuwe provocatie... en van een komende aanval? 

(Fausto with AsD - Source : L’Indépendant - Picture : The Presidential Press and Information Office via Wikicommons under license Creative Commons CC BY 4.0)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren