Tagtik

‘Poetin houdt van bloed en geweld’

Joelia Timosjenko, de voormalige Oekraïense premier, was te gast bij de Franse nieuwszender LCI om te reageren op de laatste gebeurtenissen in Oekraïne.

Wat betreft de dood in de gevangenis van Alexeï Navalny, de belangrijkste tegenstander van Vladimir Poetin, gelooft Joelia Timosjenko dat “het ongestrafte kwaad triomfeert” en ze vervolgt: “Hij heeft alle rode lijnen overschreden, hij houdt van bloed en geweld, het is een realiteit in de wereld die hij propageert en dit zal altijd het geval zijn zolang mannen als Poetin hun agenda opleggen."

“Oekraïne beleeft een tragedie, maar ons volk is heldhaftig. Om de demografische onevenwichtigheid tussen onze bevolking en die van Rusland te bestrijden, kunnen we dit corrigeren met de levering van wapens.” En ze vervolgt: “Nu verdedigt Oekraïne zijn grondgebied, voor Europa, maar de oorlog komt dichterbij”.

Joelia Timosjenko sluit af met een oproep: “We hebben een vreselijk tekort aan wapens en munitie. Ik doe een beroep op de landen die Oekraïne steunen: 'Geef ons wapens, we kunnen Europa verdedigen, we kunnen de wereld verdedigen tegen terreur, geweld en marteling.'

(Tagtik/Source: LCI/Picture: Nguyen Dung for Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren