Tagtik

‘Poetin is diep vanbinnen heel bang, hij heeft vast een hoop zweren’

De Franse generaal Michel Yakovleff, voormalig plaatsvervangend stafchef van de NAVO, werd uitgenodigd op de set van de Franse nieuwszender LCI en deelde zijn  hypothese om het gedrag van Poetin te verklaren.

“In principe laat alles wat er in Rusland gebeurt zien dat het regime in angst leeft”, steekt hij van wal.

“Poetin leeft in angst, als hij Macron ontvangt, staat hij aan de andere kant van een tafel van 5m50. Al zijn glazen water worden gecontroleerd en zodra er een politieke tegenkandidaat is, wordt deze geëlimineerd.  Van zodra er een beweging haar steun aan Navalny betuigt, wordt ze beschouwd als tegen het regime en bijgevolg riskeren de leden arrestatie en een gevangenisstraf".

En de generaal vervolgt: “Dat de Russische president zo reactief is, betekent dat hij bang is, dat president Macron niet bang is, dat Joe Biden niet bang is, … Dit regime leeft in angst en mijn conclusie is dat als het in angst leeft, dat komt omdat er redenen zijn, zelfs paranoïde mensen hebben soms echte vijanden, vertelde een Russische generaal me ooit, er zijn objectieve redenen om te geloven waarom hij in angst leeft."

"Hij is bezorgd van aard, hij moet zweren hebben, hij is iemand die in angst leeft, al was het maar omdat hij heel goed is in het bang maken van mensen en door spiegeleffect kaatst dat terug op zichzelf. Hij lijkt mij absoluut niet de de sereniteit van de president van de Zwitserse Bondsstaat of die van Finland te hebben. Hij is bang en hij weet waarom, want op een dag zal het voor hem ophouden."

(Tagtik/Source: LCI/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren