Tagtik

Moskou laat tanden zien en bedreigt de Verenigde Staten

Onlangs werden Russische straaljagers uitgezonden om Amerikaanse bommenwerpers te "onderscheppen" die iets te dicht bij de grens met de Russische Federatie kwamen. 

Terwijl het Amerikaanse leger regelmatig boven internationale wateren vliegt, in de neutrale ruimte, werden twee van hun strategische bommenwerpers verplaatst, weg van de Russische grens, boven de Barentszzee in het noordpoolgebied. Moskou staat niet positief tegenover deze oefeningen en verscherpt zijn reacties en waarschuwt dat deze vluchten kunnen leiden tot een "directe" militaire confrontatie.  

"De Russische gevechtsvliegtuigen identificeerden het luchtdoel als twee B-52H strategische bommenwerpers van de Amerikaanse luchtmacht", aldus het Russische Ministerie van Defensie. "Toen de Russische gevechtsvliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun vliegroute, waarbij ze zich van de Russische grens verwijderden en vervolgens wegdraaiden", vervolgde het ministerie. 

In juni verdacht Moskou de Verenigde Staten ervan zijn verkenningsdrones boven de neutrale wateren van de Zwarte Zee te gebruiken om Oekraïense aanvallen op het door Rusland omgeven Krim-schiereiland te vergemakkelijken, zo meldt het Franse Midi Libre. Het Russische ministerie van Defensie zei destijds dat deze vluchten het risico op een "directe confrontatie" tussen de NAVO en Rusland vergrootten. Een operationele reactie wordt momenteel voorbereid. 

(SR and Manon Pierre for Tagtik/Source: Midi Libre/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren