Tagtik

Nederlander met meer dan 550 kinderen moet stoppen

De 41-jarige  Jonathan Jacob Meijer, een Nederlandse muzikant, stond vorige week terecht voor de rechtbank omdat hij met zijn zaadcellen meer dan 500 kinderen zou verwekt hebben over de hele wereld, ook in Vlaanderen.

Al in 2017 stopten Nederlandse fertiliteitsklinieken met het gebruiken van het donorsperma van Meijer, nadat gebleken was dat hij aan elf klinieken gedoneerd had. Dat is in Nederland verboden. Ook zou hij jarenlang gedoneerd hebben via de commerciële Deense spermadatabank Cryos, waar hij geregistreerd stond als ‘Ruud’ en geprezen werd als “vrijwilliger, muzikant en iemand die graag mensen helpt”.

Tegen alle wensouders zei hij hetzelfde: dat hij de wettelijke limiet van 25 donorkinderen niet zou overschrijden. Maar in werkelijkheid bleef de Nederlander maar zaad doneren, tot op het punt dat hij nu dus meer dan 500 kinderen zou verwekt hebben. En dat stoot de vele ouders tegen de borst. Meijer stond vorige week terecht in Nederland na een aanklacht van een Nederlandse moeder en de Stichting Donorkind.

De rechtbank oordeelt dat Meijer geen sperma meer mag donderen. Jonathan M. mag geen nieuwe wensouders meer contacteren of helpen. Doet hij dat toch, dan moet hij een dwangsom van 100.000 euro betalen. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren