Tagtik

Oekraïners ontdekken Poetins schuilplaats: is zijn leven in gevaar?

Een jaar geleden werden de plannen onthuld voor een enorm complex van tunnels en een ultrabeschermde bunker. Deze "schuilplaats" bevindt zich bijna 50 meter onder de grond, onder het weelderige paleis van Poetin en is ontworpen om de Russische president te beschermen in het geval van een buitenlandse aanval of revolutie in zijn eigen land. 

Onder zijn paleis, aan de oevers van de Zwarte Zee, liet de Russische president een uitgebreid netwerk van tunnels bouwen om hem te beschermen in het geval van een opstand. "Maar dit paleis is niet de enige plek waar Poetin een schuilplaats kan vinden in geval van nood. De Russische president heeft geheime bunkers in het hele land, van Moskou tot de Oeral", meldt 7sur7.

Tot nu toe werd de locatie van de bunkers geheim gehouden, maar Kiev beweert nu de exacte locatie te kennen. Andriy Yusov, woordvoerder van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, verzekerde de pers in een interview dat de positie van Poetins schuilplaatsen bekend was. "Deze informatie is bekend en wordt voortdurend bijgewerkt", zei Yusov. 

Volgens hem houdt het hoofd van het Kremlin van deze bunkers, "hij verbergt zich als Dracula in zijn crypten". Hij onthulde echter niet de locatie van de bunkers of hoeveel het er waren. 

Staan deze veilige toevluchtsoorden, nu Kiev het geheim heeft ontrafeld, nog steeds synoniem voor bescherming voor Poetin? Misschien gaat hij zich wel op de maan verstoppen...

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: 7sur7/Illustration: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren