Tagtik

Oekraïners winnen dankzij Fransen: 'Nachtmerrie voor Russische soldaten'

Meteen toen de Russische invasie begon aarzelde Frankrijk niet om zijn steun aan Oekraïne te betuigen, met name door Caesar-wapens te leveren, kort voor CAmion Equipé d'un Système d'ARTillerie. Dertig van deze trucks werden aan Oekraïne geleverd, zodat de Oekraïense strijdkrachten ze vanaf mei 2022 in het veld konden gebruiken.

Vandaag, ruim twee jaar na het begin van het conflict, zijn de Caesars nog steeds het gesprek van de dag. Deze mobiele trucks uitgerust met kanonnen worden zeer gewaardeerd door de Oekraïense strijdkrachten en hun doeltreffendheid leidde tot een prestigieuze overwinning op Slangeneiland, "een symbool van het Oekraïense verzet tegen de Russische invasie", meldt het mediakanaal L'Indépendant. "Precies, mobiel, bestendig... Het 155mm kanon dat in Frankrijk is gemaakt, is essentieel voor de oorlogsinspanning van Kiev om de Russische aanvallen in te dammen. Het vormt een ware beproeving voor het Russische leger", merkt Le Parisien op.

Met een bereik van 40 kilometer en, zeer binnenkort, de integratie van een AI-systeem (kunstmatige intelligentie), is Oekraïne tevreden als altijd met het Franse materieel. Volgens Kannal 24 heeft de Caesar een digitaal vuurleidingsysteem. Deze eenheid wordt voortdurend bijgewerkt en gemoderniseerd. "In 2024 zijn ontwikkelaars van plan om kunstmatige intelligentie aan het systeem toe te voegen en het de taak te geven om inzittenden effectief uit te schakelen". De introductie van AI zou de effectiviteit met 30% verhogen!

Deze herinnering komt na de recente verklaring van Emmanuel Macron dat er tegen 2024 ongeveer 75 Caesar-wapens in Oekraïne zouden worden geproduceerd. Deze trucks met kanonnen zullen allemaal aan het Oekraïense front terechtkomen. 

(SR and AsD for Tagtik/Source: L’indépendant - Le Parisien/Illustration: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren