Tagtik

"Op een kwartiertje tijd kunnen we Polen doen verdwijnen van de aardbol"

Russische propagandisten dreigen op televisiezender Russia 1 om Polen en haar inwoners volledig te vernietigen. Ze zijn ervan overtuigd dat niemand de veiligheid van Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zal riskeren voor Polen.

Dit is het soort ijzingwekkende en beangstigende praat dat je op Russia 1 dagelijks kunt zien en horen:  “Laten we het voorbeeld van Polen nemen, dat het dichtst bij ons ligt en de meest realistische kandidaat is om een klein ongecontroleerd theater van een nucleaire oorlog te worden.”

“Zijn er daar twintig grote steden? Dat is onwaarschijnlijk, zelfs als je berekent dat je twee raketten aan elke stad moet toewijzen, zijn er maar 30/40. Wat zijn 30 raketten, dat is het. Wat zijn 30 raketten, het is maar één salvo van één divisie van het Iskander raketsysteem?”

“16 draagraketten, twee in elke raket, als ze nucleair zijn, 32 raketten, 10/15 minuten en Polen en de Polen als volk verdwijnen van de aardbodem samen met hun taal.”

“Daarom roep ik de landen van Europa nogmaals op om serieus na te denken over wat ze aan het doen zijn. Ik ben er absoluut van overtuigd dat een aanval op Polen of de Baltische staten geen enkele reactie van de Verenigde Staten zal uitlokken. Niemand gaat de veiligheid van Frankrijk of Groot-Brittannië op het spel zetten, laat staan die van de Verenigde Staten.”

(FVDV and FM for Tagtik/Source: Russia 1/Photo: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren