Tagtik

Opstand in het leger tegen Poetin: Russen voegen zich bij Oekraïense strijdkrachten

De Britse krant The Guardian heeft onderzoek gedaan naar de Russen die in opstand willen komen en militaire bataljons vormen naast de Oekraïense strijdkrachten.

Het tij keert, de militaire hulp voor Oekraïne neemt toe en Rusland twijfelt. Russische militaire bataljons nemen het tegenwoordig zelfs op tegen Poetin.

Maar wie zijn dat? Het zijn Russen, Russische burgers uit alle lagen van de bevolking, van de eenvoudigste tot de vice-president van de Gazprom bank, die zich hebben aangesloten bij drie zeer goed georganiseerde militaire bataljons.

Ze hebben de wapens opgenomen om de toekomst van een vrij Rusland zonder Poetin te verdedigen. En het zijn geen milities, het zijn militaire formaties die nu geïntegreerd zijn in de Oekraïense strijdkrachten. Ze zijn apart, maar ze maken deel uit van het Oekraïense leger, met dezelfde rechten en plichten als andere militaire formaties.

Ze hebben weldoeners - rijke Russen van over de hele wereld die hen helpen, die hun bewapening financieren, met als doel Poetin en zijn oorlog in Oekraïne te bestrijden.

(SR and FM for Tagtik/Source: The Guardian/Photo: Tapio Haaja for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren