Tagtik

"Poetin en zijn handlangers zijn meedogenloze monsters geworden"

Alla Poedie is Oekraïense van geboorte en woont al haar hele leven in Lyon sinds ze geadopteerd werd. Als internationaal consultant is ze in Frankrijk het beeld en de stem van het verzet voor haar land geworden.

Alla Poedie communiceert regelmatig op X en becommentarieert beelden uit haar land, dat is binnengevallen door de Russen. 

"De Russische samenleving is totaal ontmenselijkt, kameraadschap bestaat zelfs in het leger niet meer, laat staan wederzijdse hulp, empathie, medeleven, barmhartigheid of medelijden", stelt ze scherp.

Dankzij haar contacten in Rusland is Alla erachter gekomen dat de steun voor Poetin afneemt. "Een groot deel van de Russische samenleving dat deze oorlog steunt en zijn terroristische leider aanbidt, bestaat niet meer, het is voorbij".

En ze waarschuwt ook haar Russische 'vrienden'. "Poetin en zijn handlangers zijn meedogenloze monsters geworden, ze zullen jou niet sparen. Laat hen of hun vrienden in de extreme partijen, die hen steunen, die hen volgen, die zich dwaas hebben laten manipuleren door deze barbaarse, moorddadige agressors, laat hen in de buurt komen van jullie, jullie families, jullie geld, jullie kinderen en het zal te laat zijn om te huilen!"

Alla Poedie besluit haar boodschap als volgt: "Het gevaar is er, Oekraïners weten het als geen ander, omdat ze dagelijks proberen te overleven, dit kwaad uit Moskou, deze kanker die onze democratie doorbloedt moet zo snel mogelijk gestopt en vernietigd worden!"

(SR and FM for Tagtik/Source: X/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren