Tagtik

Poetin verheft zijn stem en bedreigt Europa met een nucleaire oorlog

De Russische president verwees naar opmerkingen van de Franse president Emmanuel Macron, die suggereerde dat het sturen van troepen naar Oekraïne niet mag worden uitgesloten.

“Ze begonnen te praten over de mogelijkheid om militaire NAVO-contingenten naar Oekraïne te sturen, maar we herinneren ons het lot van degenen die troepen naar het grondgebied van ons land stuurden. Maar vandaag zullen de gevolgen voor mogelijke interventionisten veel tragischer zijn”, zei Poetin tijdens zijn State of the Nation-toespraak in beide huizen van het Russische parlement.

Bovendien kondigde Poetin aan dat Rusland al het mogelijke zou doen om de oorlog in Oekraïne te beëindigen en het nazisme in het buurland uit te roeien.

“Het was niet Rusland dat de oorlog in de Donbas begon, maar we zullen er alles aan doen om deze te beëindigen, het nazisme uit te roeien en de doelstellingen van de speciale militaire operatie (in Oekraïne) te bereiken”, zei de Russische leider tijdens zijn State of the Nation-toespraak in beide kamers van het parlement.

(Tagtik/Source: NBC/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren