Tagtik

Rusland activeert doodsmachines in Oekraïne

Volgens de gespecialiseerde militaire media The War Zone heeft Rusland zijn eerste Noord-Koreaanse pantservoertuig in het veld ingezet. Het zou gaan om een geleide antitankraket.

Geavanceerd moordwapen
De raketten in dit pantservoertuig worden verondersteld gelanceerd te kunnen worden en in de richting van een gebied te vliegen voordat ze op een doel worden gericht. Het doelwit hoeft zich niet eens in het directe gezichtsveld van de lanceerder te bevinden en de raket kan kleine schommelingen in het terrein en door de mens gemaakte obstakels omzeilen om zijn inslagpunt te bereiken.

De raket kan zelfs halverwege worden omgeleid naar een ander doel. Dit type raket is in staat om vijandelijke tanks van bovenaf aan te vallen, het meest kwetsbare punt.  Deze Noord-Koreaanse raketten hebben een bereik van meer dan 10 km.

Dit is alvast een van de eerste gevolgen van de ontmoeting tussen Vladimir Poetin en Kim Jong-un op 19 juni. Op die dag ondertekenden de 2 leiders een uitgebreide overeenkomst over bilaterale strategische samenwerking, waarin met name staat dat Rusland en Noord-Korea elkaar zullen helpen in geval van "agressie" tegen een van hen.

Een ijzingwekkende samenwerking die de veiligheid in de wereld nu al sterk in gevaar brengt.

(SR and AmBar for Tagtik/Source: The War Zone/Photo: Sonia Dauer via Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren