Tagtik

Rusland: de grootste verkiezingsfraude aller tijden (VIDEO)

Volgens de media Nexta vormden de laatste Russische verkiezingen het decor voor de grootste verkiezingsfraude in het voordeel van Vladimir Poetin ooit.

Op een groot aantal video’s die tijdens de drie verkiezingsdagen zijn opgenomen, hebben we fraude geconstateerd, waarbij stapels zonder verantwoording uitgebrachte stemmen in de stembussen terechtkwamen. Op een video zijn 2 mensen te zien, waarvan er één hurkt, die ondergedoken een stembus manipuleren en ondefinieerbare hoeveelheden stemmen uitbrengen. De mensen die fraude plegen, doen ook de moeite om de stemmen door elkaar te halen door met de stembus te schudden.

Op welk participatieniveau vindt fraude plaats?
De eerste schattingen van de omvang van de verkiezingsfraude beginnen de onafhankelijke Russische media binnen te druppelen

“Ongeveer 22 miljoen vervalste stembiljetten”, verzekert Meduza, de Russische onderzoeksjournalistieke site die Ivan Shukshin, een Russische verkiezingsanalist, over dit onderwerp ondervroeg.

Alle schattingen duiden op fraude op een schaal die ongekend is in de Russische verkiezingsgeschiedenis.

(SR with FM for Tagtik/Source: Nexta - Meduza/Photo: Wuestenigel via wikiCommons under license Creative Commons CC BY 2.0.)

 

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren