Tagtik

Russen op hun knieën? “Koude Oorlog zal voor jou een paradijs lijken”

Na het eindelijk vrijgeven van Amerikaanse hulp ter waarde van 61 miljard dollar aan Oekraïne, waarschuwt de Frans-Russische schrijver Vladimir Fédorovski dat deze steun Rusland niet zal doen buigen, integendeel.

Tijdens een interview met La Dépêche du Midi legt Vladimir Fédorovski uit dat de 61 miljard dollar die aan Oekraïne wordt besteed aan Russische zijde niets zal veranderen. “Als de Amerikanen denken dat Oekraïne met deze hulp Poetin zal verslaan en dat alles goed komt in de beste van alle mogelijke werelden, gaan ze regelrecht de muur in”, benadrukt hij.

Rusland meer geïsoleerd dan ooit? Russische troepen op de knieën? Poetin klaar om te vallen? De Frans-Russische schrijver schuift al deze theorieën terzijde. De Russen zullen volgens hem hun doel nastreven en “doorgaan zoals voorheen. Voor hen zal er geen verandering komen. Dit zal de situatie aan het front niet veranderen. Waar sommigen zeggen dat Rusland terrein wint, gaat het in werkelijkheid vooruit als een echte stoomwals.” Vorig jaar kreeg Oekraïne vier keer meer steun. Zijn de zaken positief geëvolueerd voor het land? Vladimir Fjodorovski antwoordt ontkennend.

En hoewel de betrekkingen tussen het Westen en Rusland al meer dan gespannen zijn, voegt hij eraan toe: “We stevenen af ​​op een ongekende escalatie van het conflict. Dit is een zeer gevaarlijk moment voor Europa. De Koude Oorlog zal voor u een paradijs lijken, we hebben dit nog nooit meegemaakt. Ik ben verplicht om u te waarschuwen.”

(SR and AsD for Tagtik/Source: La Dépêche/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren