Tagtik

"Tijd voor Rusland om meedogenloos te worden"

De vredestop in Zwitserland blijft reacties uitlokken uit Rusland. Dmitry Medvedev, nummer 5 in het regime van Poetin, is beledigd en boos.

Medvedev zei op X: "Rusland heeft Washington, Europa en de NAVO herhaaldelijk aangeboden om de Oekraïense crisis in de kiem te smoren en zo een grootschalige tragedie te voorkomen. De reactie was niets anders dan cynische manipulatie en regelrechte misleiding".

"Vandaag is de situatie in de wereld totaal anders. In overeenstemming met de grondwet maken de nieuwe gebieden nu deel uit van Rusland. Voor altijd. Zijn er nieuwe onderhandelingen mogelijk? Ja, dat zijn ze, maar alleen als we rekening houden met de realiteit ter plaatse, op basis van het vredesakkoord van Istanbul en de huidige versie van de grondwet van de Russische Federatie", zo gaat Medvedev voort.

Voor Medvedev was de vredestop in Zwitserland een totale mislukking: "De onzinnige 'onderhandelingen' zonder Rusland zijn niets anders dan het rekruteren van nieuwe figuranten voor een idioot toneelstuk dat erop gericht is de hansworst van Kiev te legaliseren als volwaardig staatshoofd."

Eindigen doet de ex-president van Rusland met een dreigement: "Het is tijd voor Rusland om meedogenloos te worden".

(Fausto with FM/Source: X/Photo: Photo: Presidential press and information office via Wikicommons under license Creative Commons CC BY 4.0.)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren