Tagtik

"We moeten een tweede Tsjernobyl vrezen"

In de studio van LCI, de Franse nieuwszender, gaf Sergej Zjirnov, voormalig lid van de KGB, commentaar op de recente uitspraken van de grote baas van de NAVO ten overstaan van Rusland.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg steunde het gebruik van langeafstandswapens op Russisch grondgebied, wat een hevige reactie uitlokte van het Kremlin.

"Stoltenberg houdt het hoofd koel", zo zegt Sergej Zjirnov. "Hij zegt: de Russen zijn een nucleaire macht, het zij zo. Maar als we beven elke keer als er een gek in de Doema of het Kremlin zit die het woord nucleair uitspreekt, is het niet de moeite waard om naar buiten te gaan, om 's ochtends op te staan, want tweeënhalf jaar lang hebben ze hun tijd besteed aan ons bang maken."

"Het probleem is dat ze niet erg voorzichtig zijn met kernenergie", zo zegt Zjirnov nog. "Dit betekent dat ze een tweede Tsjernobyl kunnen creëren, en dat is het probleem. Er zijn een aantal specialisten die geloven dat het nucleaire arsenaal van Rusland niet bestaat, dat het in een erbarmelijke staat verkeert."

(PP with AmBar/Source: LCI/Illustration picture: Yves Alarie/Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren