Tagtik

Coucke: "300 tot 500 euro opslag voor wie weinig verdient"

Marc Coucke vindt dat de Belg te veel van zijn geld naar de staat ziet vloeien en komt daarmee in het zakenblad Trends met een opmerkelijk voorstel: iedereen die nu minder dan 2000 euro per maand verdient, zou binnen de twee jaar 500 euro meer moeten kunnen krijgen. Coucke heeft het dan over "over gehandicapten, gepensioneerden en werklozen, maar ook over de mensen die werken en weinig verdienen."

"Als ik zie wat een werknemer me kost, dan denk ik hij netto 300 tot 500 euro extra moet kunnen overhouden zonder dat het mij iets kost", aldus Coucke.

Dat geld zou via besparingen beschikbaar moeten raken, zoals door het afschaffen van de Senaat. "Als ik mijn bedrijven zou besturen zoals sommigen het land besturen, dan zouden we failliet gaan. Het probleem is dat de staat veel te veel geld afpakt van de werkende mensen", aldus de ondernemer.

In het tijdschrift maakt Coucke nog de vergelijking tussen Nederland en België: in Nederland kost de staat 45 procent van het bruto nationaal product, in België 53 procent.

(Fausto by Tagtik/Source: Trends, Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren