Tagtik

Eénrichtingsverkeer voor shoppers in winkelstraten Antwerpen

Als op maandag 11 mei de winkels opnieuw opengaan, zullen de shoppers in Antwerpen worden gevraagd om zoveel mogelijk aan de rechterkant van winkelstraten te lopen. De stad Antwerpen helpt de winkeliers om de nodige signalisatie aan hun winkels aan te brengen.

"Door maximaal rechts te houden, beletten we dat mensen elkaar moeten kruisen op het trottoir", zo legt Koen Kennis (N-VA), Antwerps schepen van Middenstand, uit bij De Standaard. "Het principe is dat ze dan rechts een winkel binnen stappen en ook rechts afslaan als ze de winkel verlaten. Zo zal niemand tegen de stroom in gaan."

Volgens Kennis zal dit niet alleen nodig zijn in kleinere winkelstraten, maar ook op ruime straten zoals de Meir. In smalle straten zullen mogelijks parkeerplaatsen worden opgeofferd.

Voor Nico Volckeryck, winkelier in de Kammenstraat en Antwerps directeur van de zelfstandigenorganisatie NSZ, mag het stadsbestuur nog verdergaan en sommige winkelstraten autovrij maken, zodat de shoppers elkaar makkelijker kunnen kruisen.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard, HLN/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren