Tagtik

Tien jaar na faillissement: eerste Fortis-aandeelhouders zien geld terug

Het is eindelijk zover. Tien jaar na het faillissement zien de eerste aandeelhouders van de bank een deel van hun geld terug. Dat meldt De Tijd. In totaal gaat het om een schijf van 300 miljoen euro. Het is Ageas die met enkele belangenorganisaties de schadevergoeding heeft geregeld. 
 
Ageas bereikte in 2016 een overeenkosmt met de vertegenwoordigers van de gedupeerde Fortis-aandeelhouders. Oorspronkelijk werd overeengekomen dat de schikking in totaal 1,2 miljard euro zou bedragen, maar na een rechtzaak is dit opgetrokken tot 1,3 miljard euro. De eerste schijf van 300 miljoen euro is nu dus vrijgemaakt. Een tweede uitbetalingstranche volgt in december. In totaal zullen 150.000 - 200.000 Fortis-aandeelhouders geld ontvangen. Dit is nooit gezien in Europa.
 
Het volledige bedrag staat op FORsettlement, het platform dat de schadevergoedingen uitbetaalt. Dit geld wordt nu stelselmatig gedeblokkeerd, zo komt het dat enkele mensen plots al een storting zagen op hun bankrekening. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga) 

Ook dit kan u interesseren