Tagtik

Familie verdachte (14) verkrachtingszaak moet onderduiken

De familie van de jongen van 14 jaar die verdacht is in de verkrachtingszaak in Gent, is moeten onderduiken. De familie kreeg doodsbedreigingen, zo meldt de advocaat van de jongste verdachte in de zaak aan VTM Nieuws.

In besloten groepen op de sociale media werd op zoek gegaan naar de beelden die van de groepsverkrachting van het meisje van 14 werden gemaakt en werd ook gevraagd naar het adres van de verdachten. De familie van de jongste verdachte in de zaak, is nu ondergedoken.

Het meisje van 14 kreeg de beelden van haar verkrachting op de Westerbegraafplaats in Gent te zien en stapte vier dagen na de feiten uit het leven. Vijf tieners werden opgepakt, twee meerderjarigen en drie minderjarigen.

Volgens zijn advocaat heeft de jongste verdachte het meisje niet aangeraakt of gefotografeerd. Hij roept nog op om correct over de zaak te communiceren om het onderzoek in alle sereniteit te laten verlopen.

"Die mensen hebben doodsbedreigingen gekregen. Hun adres en naam staan op het internet. Er moet maar een gek rondlopen die iets doms wil doen", aldus meester Schollier bij VTM NIEUWS. "Het zijn kinderen, die weliswaar iets heel fouts gedaan hebben. Maar laten we dit alstublieft in alle rust behandelen."

(Fausto by Tagtik/Source: VTM Nieuws, HLN/Picture: Unsplash)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Ook dit kan u interesseren