Tagtik

Man met samoeraizwaard richt bloedbad aan: terreur duurt 22 minuten

De Engelsen reageren met afschuw op een gruwelijk voorval in Oost-Londen. Een tiener werd er doodgestoken en vier andere mensen, waaronder twee politieagenten, raakten gewond door een man met een zwaard.

De hele scène werd gefilmd door bewakingscamera's. De Londense politie doet haar relaas van deze opvallende feiten. 

Het was begin mei bijna 7 uur 's ochtends toen een busje, bestuurd door de 36-jarige verdachte, van de weg raakte en een huis in Oost-Londen ramde, waarbij hij een voorbijganger raakte. Vervolgens viel hij een 14-jarig kind aan met een samoeraizwaard. Dit was het begin van een angstaanjagende 22 minuten durende beproeving.

Op beelden was later te zien hoe de moordenaar het lichaam van het kind over de stoep van een rustige woonstraat sleepte, vlak nadat hij het jonge slachtoffer had doodgestoken voor de ogen van ontzette buren. Getuigen zeiden dat de schooljongen "op slag dood was" nadat hij op zijn hoofd werd geslagen.

De verdachte, die een gele capuchon droeg, werd vervolgens gezien terwijl hij door de straten sloop en op daken klom nadat hij het busje 100 meter verderop in een doodlopende straat achter had gelaten terwijl de politie het gebied in de vroege ochtend afzette tijdens de klopjacht naar de man. Een paar minuten later werd de verdachte met de sabel getaserd door ongewapende politieagenten. De nachtmerrie was voorbij, maar de tol was hoog: een 14-jarige jongen was dood en vier andere mensen waren gewond.

(FVDV and MaSI for Tagtik/Source: Daily Mail/Photo: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren