Tagtik

Meisje (14) vermoord na 'shopafspraakje': tekenen van seksueel misbruik

Het parket van Luik heeft donderdag meer uitleg geven over de moord op het meisje van 14 uit Anderlecht vorige week.

Via Snapchat had een man van 37 contact gezocht met het meisje. Ze maakten een afspraak om te gaan shoppen. Het meisje nam daar haar zusje van 2 jaar mee naartoe. De man zou het meisje 3.000 euro geboden hebben om samen naar de solden te gaan.

Het levenloze lichaam van het 14-jarige meisje werd vorige vrijdag door een jogger in Ougrée teruggevonden, op 10 kilometer van Plainevaux. De 37-jarige man werd eveneens dood aangetroffen. Hij had zich verhangen aan het hek van horecazaak La Coccinelle in Plainevaux (Neupré). Het meisje van 2 werd de dag nadien levend teruggevonden in de wagen van de hoofdverdachte.

"Het meisje vertoonde tekenen van wurging en had een grote wonde op het hoofd die de dood kan veroorzaakt hebben", zo meldde Catherine Collignon, woordvoerder van het Parket van Luik tijdens een persconferentie donderdagnamiddag. "Er zijn lichte tekenen van seksueel misbruik."

Wat er precies is gebeurd, zal volgens het parket wellicht nooit gekend zijn: het meisje van 2 is te jong om te kunnen spreken en de dader zou zelf aan zijn naaste omgeving niks hebben gezegd over zijn plannen.

(HL en Skwadra by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Ook dit kan u interesseren