Tagtik

Dolgedraaide beer bespringt wandelaarster (19) en sleurt haar ravijn in

Afgelopen dinsdag werd een 19-jarige vrouw tijdens een wandeling in Roemenië gewelddadig aangevallen door een beer. 

Het hele land is in shock. Helaas overleefde de jonge wandelaarster de aanval niet. De beer viel aan in de Transsylvaanse Alpen in de buurt van de stad Brasov. De vrouw was op dat moment een wandeling aan het maken met een vriend. 

De man wist te ontsnappen aan de klauwen van de beer, maar de 19-jarige vrouw niet. Ze werd door het dier meegesleurd in een ravijn. In een wanhopige poging kon ze nog contact opnemen met de hulpdiensten. Helaas konden ze niets meer doen voor het slachtoffer toen ze op de plaats van de tragedie aankwamen. De vrouw was al overleden. Een van de verantwoordelijken vertelde aan de televisie: "Het was verschrikkelijk! We zijn in 10 tot 15 jaar niet met zo'n ernstige situatie geconfronteerd".

Er is nu een onderzoek ingesteld om de omstandigheden van de aanval op te helderen. De beer, die ook de reddingswerkers aanviel, zal worden getest. Mogelijk heeft hij hondsdolheid. 

Het is een situatie die de Roemeense president Klaus Iohannis grote zorgen baart. Roemenië is het land met het grootste aantal beren in Europa, bijna 8.000 in totaal. En sinds 2023 kwamen er 7.500 noodoproepen binnen. Er zullen dus andere maatregelen moeten worden overwogen.

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Midi Libre/Illustration: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren