Tagtik

Koeien: de onverwachte moordenaars als je je hond uitlaat

Wie graag door de natuur wandelt, merkt dat sommige paden soms door een weide met vee gaan. Maar dat blijkt niet zonder gevaar. Opgepast als je je hond mee hebt!

Op 27 juni kwam al een 40-jarige vrouw om het leven toen ze aan het wandelen was met haar honden in het Gasteinertal in Oostenrijk. De koeien, die een sterk moederinstinct hebben, "zagen de honden als een bedreiging voor hun kalveren", klonk het in de lokale pers. Vervolgens vielen ze de kleine groep wandelaars aan. De 40-jarige moeder van het gezin, een inwoonster van de regio, verloor helaas haar leven als gevolg van deze gewelddadige aanval. Haar twee dochters (20 en 23 jaar) wisten te ontsnappen en meldden het incident snel aan de hulpdiensten. 

Eind augustus kwam een man van 67 tijdens een wandeling in Spaubeek in de Nederlands-Limburgse gemeente Beek om het leven toen hij werd aangevallen door een kudde koeien. De man wandelde met zijn hond door de wei, die door middel van draaipoortjes toegankelijk is voor wandelaars, toen hij plots onder de voet werd gelopen door de kudde koeien. De Nederlandse zestiger overleefde die aanval niet. Meer dan waarschijnlijk wilden de dieren hun kalveren beschermen voor de hond en de man. De kudde koeien vertoonde na het incident trouwens opnieuw agressief gedrag richting wandelaars en de nabestaanden van het slachtoffer die naar de plek kwamen om te rouwen. 

In Engeland is de politie dan weer een onderzoek gestart naar het overlijden van een jonge vrouw. De 29-jarige vrouw was op de avond van 9 juli 2022 haar hond aan het uitlaten in de weilanden bij Riverside Way in Littlethorpe, Leicester. Toen ze enkele koeien spotte, besloot ze een foto te maken en die door te sturen met als onderschrift ‘cowz’. Dat was echter het laatste teken van leven van de vrouw. Ze werd niet veel later zwaargewond in het weiland teruggevonden door enkele buurtbewoners. Ze probeerden haar nog te reanimeren, maar dat lukte niet meer. De vrouw had hoefafdrukken op haar borst en schouder en een verwonding aan haar lever, die leidde tot haar dood door inwendige bloedingen.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Image by Ilona Ilyés from Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren