Tagtik

Antiekhandelaar ontdekt authentieke Picasso in zijn kelder

Een Italiaanse antiquair stuitte tijdens het opruimen van zijn kelder op een authentiek schilderij van Pablo Picasso.

Luigi Lo Rosso ontdekte het kunstwerk in 1962 in zijn huis in Capri en nam het vervolgens mee naar Pompeii, waar hij het tientallen jaren in zijn eetkamer ophing, zich er niet van bewust dat hij een meesterwerk van immense waarde bezat.

Het schilderij is een portret van een vrouw die waarschijnlijk Dora Maar is, een Franse fotografe en schilderes die Picasso's muze en geliefde was. In de linkerbovenhoek van de lijst staat de iconische handtekening van Pablo Picasso.

Pas toen zijn zoon, Andrea Lo Rosso, vragen begon te stellen en onderzoek deed, ontstonden er twijfels. Na overleg met kunstexperts ontdekten ze dat het schilderij inderdaad echt was en maar liefst 6 miljoen euro waard is.

“Nadat alle andere onderzoeken van het schilderij waren gedaan, kreeg ik de taak om de handtekening te bestuderen. Ik heb er maanden aan gewerkt en het vergeleken met enkele van zijn originele werken. Er bestaat geen twijfel over dat de handtekening van hem is. Er was geen bewijs dat erop wees dat het vals was,” verklaarde Cinzia Altieri, een grafoloog en lid van het wetenschappelijk comité van de Arcadia Stichting, aan The Guardian.

Andrea Lo Rosso, wiens vader inmiddels is overleden, voegde eraan toe dat zijn moeder het schilderij “afschuwelijk” vond en het niet wilde houden.

(FVDV and QG for Tagtik/Source: The Guardian/Picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren