Tagtik

Man krijgt boete van 1032 euro... omdat hij het leven van een vrouw redt

Redder Saverio Amato redde het leven van een 70-jarige toeriste op het strand van Ca'Savio in de Italiaanse regio Veneto. En sindsdien haalt hij de krantenkoppen.

Verrassend en paradoxaal genoeg krijgt hij geen media-aandacht voor zijn actie, maar omdat hij een boete van 1032 euro heeft gekregen voor een eenvoudige bureaucratische kwestie.


De reden voor de boete is dat de redder een procedure uit het communicatieprotocol niet heeft gevolgd en de havenautoriteiten niet heeft ingelicht.


"We waren een persoon aan het redden en we konden het ons niet veroorloven om kostbare minuten en seconden te verliezen. De situatie was kritiek", vertelde de redder aan de Italiaanse krant Corriere della Sera. "De vrouw was bewusteloos en had veel water binnengekregen. We stabiliseerden haar samen met de medische staf en ze werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht”.

De redder is erg onder de indruk van de boete die hij heeft gekregen. Mogelijk dient hij nog een klacht in, maar het voorval beschouwt hij alvast als een "morele klap in het gezicht".

(Fausto with MaSi/Source: Corriere de la Sera/Photo: Cassiano Psomas/Pexels)

Ook dit kan u interesseren