Tagtik

Adviseur Trump onthult: 7 geheime gesprekken tussen Trump en Poetin sinds 2021

Een adviseur van Donald Trump beweert dat de voormalige Amerikaanse president geheime contacten heeft onderhouden met Vladimir Poetin sinds hij het Witte Huis heeft verlaten. 

Volgens de anonieme adviseur heeft Donald Trump sinds 2021 tot zeven keer gebeld met de Russische president. Een van deze gesprekken, naar verluidt begin dit jaar, vond plaats in zijn kantoor in Mar-a-Lago, waar Trump eiste dat iedereen de kamer verliet zodat hij privé kon spreken met de sterke man van het Kremlin.

Deze explosieve onthullingen luiden een delicaat moment in voor Donald Trump. De legendarische onderzoeksjournalist Bob Woodward, beroemd om zijn onthullingen over het Watergateschandaal, beweert in zijn boek "War" dat de voormalige gastheer van het Witte Huis nog steeds een persoonlijke relatie heeft met Vladimir Poetin sinds hij Washington heeft verlaten. 

Het campagneteam van Donald Trump ontkent dit ten stelligste. Steven Cheung, een woordvoerder van de Republikeinse kandidaat, zei dat "geen van deze verhalen waar zijn. Dit is het werk van een echt demente en losgeslagen man", zei hij.

Deze nieuwe elementen voeden echter alleen maar de verdenkingen over de problematische banden tussen Donald Trump en Vladimir Poetin. Sinds de verkiezing van Trump in 2016 heeft deze relatie veel vragen opgeroepen, vooral over de Russische inmenging in de presidentiële campagne. De grootste angst onder de Oekraïners is dat de Amerikaanse militaire steun zal worden ingetrokken als Trump opnieuw als president aan de macht komt.

(PP with Arlem/Source: Dhnet.be./Illustration picture: Jorgen Haland-Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren