Tagtik

"Iran had plan om Trump te vermoorden"

Nog voor de aanslag op Donald Trump van vorige zaterdag waren de Amerikaanse autoriteiten op de hoogte gebracht van plannen van Iran om de voormalige president te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

De Amerikaanse geheime dienst was voor de aanval door Thomas Matthew Crooks tijdens een bijeenkomst in Butler, Pennsylvania op de hoogte van het verhoogde risico dat Trump liep. De beveiliging werd versterkt, maar toch slaagde Crooks erin om schoten af te vuren vanaf een nabijgelegen dak, waardoor Trump gewond raakte.

Voorlopig heeft het onderzoek naar de aanslag in Butler geen aanwijzingen gevonden van connecties tussen Butler en andere samenzweerders. 

De permanente missie van Iran bij de VN ontkende het complot. "Deze beschuldigingen zijn ongefundeerd en kwaadwillig. Voor de Islamitische Republiek Iran is Trump een crimineel die moet worden vervolgd en gestraft in een rechtbank voor het geven van het bevel tot de moord op generaal Soleimani. Iran heeft de juridische weg gekozen om hem voor het gerecht te brengen", aldus een woordvoerder.

Voormalige Trump-functionarissen, waaronder John Bolton en Mike Pompeo, hebben ook te maken gehad met dreigementen van Iran. Er is een duidelijke toename van online bedreigingen uit Iraanse bronnen, waardoor Amerikaanse functionarissen zich zorgen maken over hun veiligheid.

(Fausto by Tagtik/Source: CNN/Illustration picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren