Tagtik

Kim Jong Un klaar om terug te slaan

Kim Jong-un dreigt ermee kernkoppen te gebruiken als de soevereiniteit van Noord-Korea wordt aangevochten door de Verenigde Staten of Zuid-Korea.

De opmerkingen van de Noord-Koreaanse leider kwamen kort na de viering van de Zuid-Koreaanse strijdkrachten, waarbij het Aziatische land zijn militaire arsenaal onthulde, waaronder een nieuwe raket die ondergrondse bunkers kan vernietigen.

Tijdens het evenement waarschuwde de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol dat het Noord-Koreaanse regime vernietigd zou worden als Kim Jong-un ervoor zou kiezen om kernwapens te gebruiken.

Volgens het nationale agentschap KCNA zei de leider dat elke aanval op de soevereiniteit van het land zou leiden tot vergelding, inclusief het gebruik "zonder aarzelen" gebruik van "alle offensieve krachten die het bezit, inclusief kernwapens".

Zuid-Korea bezit geen kernwapens, maar wordt beschermd door de Verenigde Staten, met duizenden troepen die sinds het einde van de Koreaanse Oorlog in 1953 in het land zijn gestationeerd.

Kim Jong-un zei ook dat Washington en Seoul "de regionale veiligheid en vrede wilden vernietigen", zoals gemeld door de KCNA media.

(PP with QG - Source : AFP / KCNA / Photo : © Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren