Tagtik

“Ik ga erheen. Misschien zie je me nooit meer terug”

Woensdag viel de Republikeinse presidentskandidaat opnieuw openlijk immigranten aan. Met minder dan twee maanden te gaan voor een historische verkiezing kondigde hij aan dat hij Springfield zou bezoeken, een stad in het Middenwesten van de Verenigde Staten die momenteel onder vuur ligt door racistische geruchten. 

Er doen absurde complottheorieën tegen duizenden Haïtiaanse immigranten de ronde: zij worden er immers van verdacht zich te voeden met huisdieren. “Springfield, Ohio, een leuk stadje, geen criminaliteit, geen problemen. 32.000 illegale immigranten arriveerden in de stad, bijna de grootte van de bevolking, op een paar weken tijd (...) Ik ga naar Springfield”, verklaarde Donald Trump. Voordat hij vervolgde: “Misschien zie je me nooit meer terug, maar dat geeft niet”, onder gelach van zijn aanhangers. 

Om aan de crisis te ontsnappen, zijn bijna 15.000 Haïtianen naar Springfield verhuisd. In Republikeinse handen wordt Springfield momenteel opgeschrikt door valse beschuldigingen die de ronde doen op sociale netwerken, beschuldigingen die grotendeels gevoed worden door de voormalige bewoner van het Witte Huis. Hij aarzelde niet om Haïtianen “dieven en eters van katten, honden en ganzen” te noemen. Er zijn minstens 33 bommeldingen gedaan in de stad en veel scholen moesten tijdelijk sluiten.  

“Ze komen uit Afrika, het Midden-Oosten, de hele wereld, Azië (...) We zijn gewoon ons sociale weefsel aan het vernietigen”, brulde Donald Trump, die belooft om ‘van deze mensen af te komen’ als hij wordt herkozen.

(FVDV and Manon Pierre for Tagtik/Source: RTL info/Illustration: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren