Tagtik

Michelle Obama kan Trump verslaan

Joe Biden heeft aangekondigd dat hij zijn kandidatuur voor de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen intrekt. De hamvraag is nu: wie zal het opnemen tegen Trump?

De Amerikaanse president heeft zijn volledige steun gegeven aan zijn vicepresident Kamala Harris. Een aantal vooraanstaande Democraten steunen Kamala Harris al voor het presidentschap. Ten minste 27 Democratische senatoren - een meerderheid van de 51 die met de Democraten in de Senaat stemmen - hebben Kamala Harris al publiekelijk gesteund als hun presidentskandidaat.

Maar naast Kamala Harris zijn er 4 prominente Democraten: Gretchen Whitmer, Josh Shapiro, Gavin Newsom en J.B. Pritzker, maar de naam die net een comeback heeft gemaakt, is die van de outsider: Michelle Obama.

Michelle Obama geniet een hoog profiel, wat cruciaal zou zijn als ze zich zo laat bij de campagne zou aansluiten. Ze is al populair bij de Democraten en wordt gesteund door 56 percent van alle kiezers.

Een ander belangrijk detail voor politieke analisten is dat noch voormalig president Barack Obama noch zijn vrouw voorlopig hebben aangekondigd Kamala Harris te steunen.

(FVDV and AmBar for Tagtik/Photo: Gage Skidmore under license Creative Common CC BY-SA 2.0.)

 

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren