Tagtik

"Trump is een dwaas die de Verenigde Staten gaat verkopen"

Tycoon Elon Musk bevestigt in de nasleep van de moordaanslag op Trump in Pennsylvania zijn steun aan de Republikeinse kandidaat en zal hem financieren met zijn fortuin.

Ondernemer en investeerder Elon Musk wijkt af van de positie van andere sociale mediabedrijven: hij steunt de Republikeinse kandidaat in zijn race naar het Witte Huis.

De eigenaar van X en Space X zal maandelijks 45 miljoen dollar doneren aan de campagne voor het Witte Huis van Trump."Ik steun president Trump volledig," zo bevestigde Elon Musk op zijn sociale media platform X, waar hij zijn politieke retoriek verder opvoerde. Nadat Trump had aangekondigd dat senator J.D. Vance uit Ohio zijn vicepresidentskandidaat zou worden, plaatste Musk een bericht waarin hij zijn steun betuigde voor zijn beslissing.

Het Democratische kamp stelde op zijn beurt het kamp van Trump aan de kaak en uitte zware kritiek: "Arrogante miljardairs die alleen hun eigen winst nastreven zijn niet wat Amerika wil of nodig heeft. Elon weet dat Trump een dwaas is die Amerika zal verkopen," aldus James Singer, woordvoerder van Bidens campagne.

(PP with AmBar/Source: X/Photo: Markus Spiske/Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren