Tagtik

1.300 nieuwe besmettingen met Covid-19 in Catalonië

De afgelopen 24 uur zijn er in de Spaanse autonome regio Catalonië maar liefst 1.300 nieuwe gevallen van Covid-19 vastgesteld. Samen met Aragan is Catalonië goed voor 70 procent van alle nieuwe gevallen in Spanje. De situatie dreigt er dus opnieuw uit de hand te lopen. De Franse overheid heeft al laten weten dat ze overwegen om de grenzen met Spanje weer te sluiten. 

Volgens Sven Tuytens, correspondent voor VRT in Spanje komt het hoge aantal nieuwe besmettingen als een verrassing. "Het is maar de vraag wat er straks zal overblijven van het toeristische seizoen in Spanje. De sector is goed voor 12 procent van de economie van het land. De regering heeft alles gedaan om de grenzen open te houden, maar sommige virologen zeggen dat de versoepelingen te snel zijn gegaan.", zegt Tuytens. 

De Spaanse grootstad Barcelona heeft opnieuw strengere regels ingevoerd. "Inwoners moeten zo veel mogelijk binnenblijven, maar de burgemeester zelf heeft moeten toegeven dat ze met man en kinderen naar een andere streek buiten de stad was getrokken. Sommige virologen zeggen nu dat er niks anders op zit dan een nieuwe lockdown in te stellen.", besluit Tutyens. (Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS)

Ook dit kan u interesseren