Tagtik

11 orka's bezorgen Belgisch koppel schrik van hun leven

Wim en zijn vrouw Dana moeten nog wat bekomen. Het was niet niets wat ze hebben meegemaakt. Ze kwamen oorspronkelijk uit Muizen in België en wilden per boot de Golf van Biskaje oversteken toen 11 orka's besloten het Belgische koppel aan te vallen. 

Zondag was het koppel in de buurt van La Coruña, voor de kust van Spanje, toen er plots schokken op de boot werden gevoeld. “Er waren hobbels tegen de boot. Het was alsof we iets geraakt hadden. Plotseling zag ik een orka naast onze boot naar de oppervlakte komen. Heel dichtbij. Als ik mijn hand had uitgestoken, had ik hem kunnen aanraken”, verklaarde Wim aan het Belgische HLN. Terwijl de Belg de boot probeerde weg te trekken, werden er nog 3 of 4 aanvallen op het roer uitgevoerd. “De boot was toen geïmmobiliseerd. Het enige wat we konden doen was 360 graden ronddraaien. De boot was onbestuurbaar”. 

Gelukkig bleef het echtpaar ijzig kalm en volgde het stapsgewijs de noodprocedure. De sleepboten waren binnen een uur ter plaatse... 30 minuten na de oproep verschenen de orka's echter weer en vielen het jacht opnieuw aan. 

Wim vertrouwt ons toe dat de boot aanzienlijke schade heeft opgelopen en uit het water moet worden gehaald om te worden gerepareerd. “We verwachten niet dat we haar voor de winter terug zullen hebben. We gaan nu op eigen kracht terug naar België en halen het jacht later op”.

De 11 orka's waren duidelijk op jacht. Volgens sommige Spaanse media vielen ze eveneens drie andere boten aan. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Demotivateur/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren