Tagtik

Bill Gates zet hele fonds in voor bestrijding coronavirus

Bill Gates, de oprichter van het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft, gaat alle financiële middelen van zijn stichting, de Bill & Melinda Gates Foundation, inzetten in de strijd tegen het coronavirus.

Op die manier schenkt Gates het astronomische bedrag van 40 miljard dollar (37 miljard euro) aan de strijd tegen de wereldwijde pandemie. Dat bevestigt Bill Gates in een interview met de Financial Times.

De Bill & Melinda Gates Foundation schenkt normaal gezien geld in de strijd tegen verschillende ziektes zoals hiv, polio en malaria. Nu heeft Gates echter besloten alles te gebruiken voor de bestrijding van het nieuwe coronavirus. "Je gaat economieën krijgen met jarenlang sterk beperkte activiteit", zegt Gates in het interview, waarover ook het financieel nieuwsagentschap Bloomberg bericht. "Dat gaat tientallen biljoenen dollars kosten", aldus de miljardair en filantroop. "Onze organisatie was gefocust op het uitbannen van hiv, malaria en polio, en dat hebben we nu hiernaartoe verschoven."

Gates maakte ook duidelijk dat hij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) steunt. De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat de WHO niet adequaat heeft gehandeld in de coronacrisis. "De WHO is heel erg belangrijk en zou eigenlijk extra steun moeten krijgen om haar rol te vervullen tijdens deze epidemie", zegt Gates. Hij zei niet te geloven dat Trump daadwerkelijk de financiële steun aan de WHO zal intrekken, zoals hij heeft gedreigd.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren