Tagtik

Corona: Vijf hartverwarmende initiatieven van solidariteit

Het zijn bange tijden voor heel wat mensen. Zeker ouderen en zieken worden soms wel compleet weggeblazen door het vele onheilspellende nieuws rond het coronavirus. Maar net op dat moment staan sommige mensen op en zorgen ze met een hartverwarmend initiatief opnieuw voor een glimlach, én nuttige hulp in deze globale crisisperiode. We zetten voor jullie de warmste initiatieven op een rijtje.

Hartjes lopen
Van 'hartverwarmend' gesproken! Heel wat mensen zitten thuis vast en kunnen of mogen niet gaan werken. In plaats van de muren op te lopen, merken we op social media dat heel wat Belgen even een frisse neus gaan halen in de natuur en een wandeling of loopje maken om zowel het lichaam als de geest in goede vorm te houden. Wist je dat vele onder hen daarmee ook proberen om een boodschap over te brengen? Wie Strava en andere sportapps volgt, heeft vast en zeker al gemerkt dat er opvallend veel loop- of wandeltochten plots in de vorm van een hartje op de kaart verschijnen. Laat jij ook je hart zien voor iedereen die het coronavirus probeert te bestrijden?

Mondmaskers naaien
Maar liefst 671.000 Belgen zijn op dit moment tijdelijk werkloos. Maar zomaar bij de pakken blijven zitten? Neen dat doen de dappersten der Galliërs niet! Heel wat Belgen zijn aan het knutselen en naaien geslagen om grote hoeveelheden mondmaskers te kunnen afleveren bij rust- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en andere instellingen waar er nood aan is.

Klappen
Iedere avond om 20.00 uur zet u best uw televisietoestel even op stil of schuift u uw smartphone even aan de kant en gaat u voor uw raam of balkon staan. U zal zien dat u niet de enige bent met dit plan! De Belgen klappen immers massaal elke avond om het verplegend, medisch en verzorgend personeel te bedanken dat onze ziekenhuizen draaiende houdt. Ook winkelpersoneel, mensen uit de horeca, politie en brandweer, vrijwilligers, onderwijzers en medewerkers van de school worden geëerd voor hun inzet in deze uitdaging waar we als maatschappij door moeten.

Muziek op balkon
Even terug naar Italië, intussen het corona-epicentrum geworden. Maar de Italianen laten zich zeker niet doen en tonen heel wat weerbaarheid. Zo zorgen heel wat muzikanten er dagelijks voor een optreden vanop hun balkon: een welgekomen ontspanning voor de vele Italianen in quarantaine.

Geleverde boodschappen voor verzorgend personeel
Personeelsleden van twee Belgische ziekenhuizen, het UZ Leuven en het UVC Brugmann Ziekenhuis, zullen binnenkort voedingsaankopen bij supermarktgroep Colruyt op hun werkplek kunnen laten leveren. Op die manier wil de Belgische supermarktketen ervoor zorgen dat het ziekenhuispersoneel zich volledig kan focussen op het behandelen van de coronapatiënten en niet moet gaan winkelen in de drukte tijdens de weinige vrije tijd die ze nog hebben.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren