Tagtik

"De cijfers evolueren positief, het virus wordt moe"

"De cijfers evolueren positief, het virus wordt moe. Het is belangrijk dat we de grip blijven aanhouden", zegt viroloog Steven Van Gucht op de dagelijkse persconferentie van het crisiscentrum. "Maar de dalende curve kan snel omhoog schieten", waarschuwt hij de bevolking.

Dagelijkse update
De afgelopen 24 uur zijn in de Belgische woonzorgcentra 171 bejaarden overleden die vermoedelijk het coronavirus hadden. Dat meldt het crisiscentrum vandaag tijdens de dagelijks persconferentie. In de ziekenhuizen stierven op 13 april 90 personen aan het nieuwe coronavirus. Dat brengt het totaal aantal sterfgevallen op 4.157 in ons land. 52 procent van de doden viel in een ziekenhuis (bevestigde gevallen), 46 procent in een woonzorgcentrum (meestal vermoedelijke gevallen).

De voorbije 24 uur werden er 530 nieuwe bevestigde gevallen geregistreerd, wat het totale aantal vastgestelde besmettingen op 31.119 brengt.

De voorbije 24 uur werden 242 mensen opgenomen in het ziekenhuis. 161 patiënten hebben het ziekenhuis verlaten. Iets meer dan 5500 coronapatiënten liggen vandaag in het ziekenhuis in België. Op de dienst intensieve zorg liggen nu 1.223 coronapatiënten, dat is een daling van 11 patiënten. 915 van hen worden beademd.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren